Türgi võttis vahi alla kaks arvatavat ISi võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi võttis vahi alla kaks arvatavat IS-i võitlejat.
Türgi võttis vahi alla kaks arvatavat IS-i võitlejat. Foto: Emrah Gurel/AP/Scanpix

Türgi võimud vahistasid kaks Euroopas terrorirünnakuid kavandanud arvatavat äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejat, edastas meedia laupäeval.

Taani kodanik Mahamad Laban (45) ja Rootsi kodanik Mohammed Tefik Saleh (38) võeti vahi alla pärast seda, kui Türgi politsei oli neid 10 päeva üle kuulanud, vahendas riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Anadolu teatel said Laban ja Saleh Süürias viimase kolme kuu vältel väljaõpet relvade ja lõhkeainete alal.

Agentuur ei avaldanud vahistamiste üksikasju, ent Saleh' naine teavitas Rootsi võime sellest, et tema mees ületas 2014. aastal koos kahe tütrega Türgi-Süüria piiri ja ühines ISiga. Naine ise oma mehega Süüriasse ei läinud.

Anadolu teatel sisenesid Laban ja Saleh Türki valedokumentidega kavatsusega minna Euroopasse.

Türgi siseminister Süleyman Soylu ütles jaanuaris, et Türgi võimud on kehtestanud riiki sisenemise keelu üle 52 000 inimesele ning riigist on välja saadetud umbes 400 inimest.

Eelmisel nädalal vahistati 29 Türgi provintsis korraldatud suuroperatsiooni käigus 750 inimest, keda kahtlustatakse sidemetes ISiga.

Türgit on viimasel kahel aastal tabanud ridamisi ohvriterohkeid ISi rünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles