Iraanis vahistati terrorikahtlusega kaheksa välismaalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmoud Alavi.
Mahmoud Alavi. Foto: Press TV

Iraani julgeolekujõud vahistasid kaheksa sunniäärmuslast, keda kahtlustatakse rünnakute kavandamises, et nurjata islamirevolutsiooni aastapäeva pidustused, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Luureminister Mahmoud Alavi nimetas vahistatuid muu hulgas "takfiri välismaalasteks". Sõnaga " takfiri" tähistavad Iraani võimuesindajad tavaliselt sunni äärmusliikumisi nagu Al-Qaeda ja Islamiriik.

"Operatsioon viidi läbi 3. veebruarist kuni 9. veebruarini ja selle käigus avastati terrorivõrgustik, mille kaheksa peamist osalist vangistati. Ükski neist pole iraanlane," rääkis Alavi.

"Esialgse informatsiooni kohaselt omandasid nad Kalašnikovi automaate ja muud varustust, et läbi viia terrorirünnakuid Teheranis ja teistes linnades välisriikides asuvate isikute otsesel juhtimisel," ütles minister.

Minister ei täpsustanud, milliste välisriikide kodanikega on tegemist.

Iraanis tähistati reedel suurmeeleavaldustega 1979. aasta islamirevolutsiooni 38. aastapäeva. Üritustega tähistatakse 1979. aasta 11. veebruari sündmusi, kui ajatolla Ruhollah Khomenei juhtimisel tõugati võimult USA-toetatud šahh Mohammad Reza Pahlavi.

Meeleavaldustel skandeeriti riigis nüüdseks tavapäraseks kujunenud USA- ja Iisraeli-vastaseid hüüdlauseid. Jaanuaris ametisse vannutatud USA president Donald Trump on juba Iraani liidritega sõnasõjas ning tema riiklik julgeolekunõunik Michael Flynn hoiatas Iraani hiljutise raketikatsetuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles