Ameerika linn vaevleb üledooside küüsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fernando Vergara/AP/Scanpix

Kentucky osariigi Louisville`i linna päästjad pidid veidi rohkem kui ööpäeva jooksul reageerima kokku 52le teatele narkootilise aine üledoosist. Veel eelmisel nädalal oli samas ajavahemikus üledoose ainult 25 ehk üle poole vähem.

Väljakutsed toimusid vahemikus kolmapäeva keskööst kuni reede hommikuni kell kaheksa. Kiirabi kõneisik Mitchell Burmeister ütles, et enamus kutsungeid oli seotud heroiini üledoosiga – ent samuti tuli tegeleda alkoholi ning retseptiravimite liigse manustamisega. Ühtegi otseselt üledoosist põhjustatud surma ei tuvastatud, kuid Burmeisteri sõnul hukkus üks heroiini kasutanud inimene, kes läks samal ajal autoga sõitma ja tegi avarii.

Säärased üledooside lained kerkivad aeg-ajalt üles eri kohtades üle riigi, kuid võimud pole kindlad, mis põhjustel. Varem sel kuul suri Ohio osariigis vähemalt 14 inimest opioidide ületarvitamisest. Peamisteks süüdlateks peetakse heroiini ja fentanüüli. Sünteetilistest opiodidest põhjustatud surmade arv tõusis vahemikus 2014-2015 72,2 protsenti.

Heroiin ei ole uus probleem ka Louisville`is: jaanuaris vastas kiirabi 695le üledoosiga seotud väljakutsele, mis on keskmiselt 22 juhtumit päeva kohta. Linnapea Greg Fischer lubas, et teeb narkootikumide vastu võitlemiseks koostööd kõigi vastavate julgeolekuagentuuridega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles