Ilmasõjaaegne pomm tekitas Kreekas paanikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka demineerijad sündmuskohal pommi uurimas.
Kreeka demineerijad sündmuskohal pommi uurimas. Foto: Alexandros Avramidis/Reuters/Scanpix

Kreekas Thessalonikis hakati täna seoses Teise maailmasõja aegse ning üle 200 kilogrammi kaaluva pommi demineerimisega evakueerima 75 000 inimest ligi kahe kilomeetri raadiuses. 

1940. aastatel õhurünnakus Põhja-Kreekasse kukkunud pomm avastati sel kuul kütusejaama ehitustöödel. Pole teada, mis riigi väed pommi pillasid. Linnavalitsuse esindajad teatasid, et evakueerimist korraldavad tuhatkond politseinikku ja kolmsada vabatahtlikku. Evakuatsioon oli linnaelanikele kohustuslik.

Samuti evakueeriti lähedalasuva põgenikelaagri elanikud, teatas Kreeka migratsiooniministeerium. Sapööridel kulub esialgsetel hinnangutel lõhkemata pommi demineerimisele kuus tundi.

Reuters/Alexandros Avramidis/Scanpix
Reuters/Alexandros Avramidis/Scanpix Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS/REUTERS

Teise maailmasõja käigus allakukkunud «üllatusi» leitakse jätkuvalt üle terve maailma.

23. jaanuaril avastati sõjaaegne lõhkekeha Hongkongi ülikooli lähistelt. Saksamaal Augsburgis tehti 25. detsembril kahjutuks Suurbritannia vägede poolt visatud pomm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles