Vene parlamendisaadikud asusid tagasiastunud USA julgeolekunõuniku selja taha (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma alamkoja väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov
Vene riigiduuma alamkoja väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov Foto: Maksim Blinov/Scanpix

Vene parlamendisaadikud asusid täna kaitsma USA presidendi endist rahvuslikku julgeolekunõunikku Michael Flynni, kes astus eile hilisõhtul tagasi.

Flynn astus tagasi, sest arutas enne ametisse astumist Vene suursaadikuga USA poliitikat ja osaliselt varjas valitsuskaaslaste eest vestluste sisu.

Vene parlamendi ülemkoja väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšev ütles Facebookis, et rahvusliku julgeolekunõuniku vallandamine kontaktide tõttu Venemaaga pole lihtsalt paranoia, vaid midagi veelgi hullemat.

Parlamendi alamkoja väliskomisjoni endine esimees ja nüüdne ülemkoja liige Aleksei Puškov teatas peatselt pärast Flynni tagasiastumist, et sihikule ei võetud mitte Flynn, vaid suhted Venemaaga.

Alamkoja väliskomisjoni esimees Leonid Slutski ütles, et Flynni tagasiastumine on Vene-USA suhteid silmas pidades halb märk.

«Juba Michael Flynni USA presidendi rahvusliku julgeoleku nõuniku kohalt tagasiastumise olukord on provokatsioonilise iseloomuga. See on omamoodi negatiivne märguanne USA-Vene suhete parandamise osas,» ütles Slutski.

Komisjoni esimehe arvates on silmnähtav, et Flynn sunniti survega tagasiastumisavaldust kirjutama. Ja USA president võttis sellise avalduse vastu, märkis ta.

«Valiti aga ettekääne - suhtlemine Vene saadikuga, kuigi see on tavaline diplomaatiline tegevus. Sellistel asjaoludel kippub tekkima järeldus, et sihtmärgiks olid Vene-USA suhted, USA uue administratsiooni usaldusväärsuse õõnestamine. Vaatame, kuidas olukord edasi areneb,» ütles Slutski.

USA meedia sõnul arutas Flynn suursaadik Sergei Kisljakiga muu hulgas ka USA sanktsioonidepoliitikat. Flynn oli kõneluste toimumise ajal veel eraisik, kuid eraisikutel on USA-s diplomaatiline tegevus keelatud.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov tegi aga seepeale avalduse, kus rõhutas, et USA rahvusliku julgeolekunõuniku tagasiastumine pole meie asi.

«See on Ameeriklaste siseasi, see on president (Donald) Trumpi valitsuse siseasi. See pole meie asi,» ütles Peskov.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles