Medvedev jälgis Barentsi merel rekordilist raketikatsetust

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Põhjalaevastiku lennukikandja Admiral Kuznetsov.
Vene Põhjalaevastiku lennukikandja Admiral Kuznetsov. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev astus täna lennukikandjale Admiral Kuznetsov, et jälgida sealt mere- ja õhuväe ühisõppusi, mille käigus tulistati uus mandritevaheline rakett esimest korda arktiliselt merelt ekvaatori lähedale Vaiksesse ookeani.

Medvedev ja teda saatnud kaitseminister Anatoli Serdjukov toimetati helikopteriga Barentsi merele seoses manöövritega, mis viiakse üheaegselt läbi suurriigi erinevates osades, vahendas AFP. Vene agentuuride teatel võtavad neist osa ka paarkümmend strateegilist pommitajat.

Põhjalaevastiku tuumaallveelaevalt Tula tulistati mandritevaheline ballistiline rakett Sineva täna presidendi silme all esmakordselt üle Vaikse ookeani ekvaatorini, kus see langes täpsustamata paika neutraalsetes vetes. Varem on selliseid rakette lennutatud pigem Kura polügoonile Kamtšatkal, selgitas pressiesindaja Reutersile.

Medvedev teatas hiljem ise meediale, et täna väljatulistatud rakett püstitas uue lennukauguse rekordi – 11 547 kilomeetrit, vahendas Lenta.ru. Sineva rakettide lennuulatuseks peeti seni 8300 kilomeetrit. Lisaks andis president kaitseministeeriumile korralduse hakata välja töötama uute lennukikandjate ehitamiseks, mis on tema sõnul oluline mereväe arengule.

Vene merevägi teatas täna ka seda, et samaaegselt manöövritega põhjas saabus riigi sõjalaevade flotill täna Liibüa pealinna Tripoli sadamasse, kus kavatsetakse peatuda paar päeva, enne manöövrite jätkamist ka selles regiooni.

Vahemerel viibivate aluste seas on peagi Venezuelasse ühisõppustele suunduv Põhjalaevastiku lahinguristleja Pjotr Velikij, samuti allveelaevahävitaja Admiral Tšabanenko ning teised tugilaevad, samuti Somaaliasse teel olev fregatt Neustrašimõi, vahendas taas AFP.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles