Trumpi nõunik astus vassimise tõttu tagasi

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Flynn.
Michael Flynn. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Valge Maja rahvusliku julgeoleku nõunik Micheal Flynn astus eile ametist tagasi, kui tuli välja, et ta oli edastanud puudulikku infot telefonikõnede kohta, mida ta oli mullu detsembris pidanud Vene suursaadikuga USAs Sergei Kisljakiga.

Kreml otsust ei kommenteerinud, märkides, et tegu on USA siseasjaga, küll aga tegi seda mitu Vene duumasaadikut. Vene parlamendi ülemkoja väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov kirjutas Facebookis, et vallandamine kontaktide tõttu Venemaaga pole enam isegi paranoia, vaid midagi palju hullemat. Riigiduuma väliskomisjoni esimees Leonid Slutski nimetas aga toimunut halvaks märgiks.

Flynnile sai saatuslikuks see, et ta oli Kisljakiga rääkinud ka USA Vene-vastastest sanktsioonidest, kuid valetas selle kohta hiljem asepresident Mike Pence’ile ja teistele kõrgetele ametnikele. Pealegi oli Flynn nende kõneluste ajal veel eraisik, kuid eraisikutel on USAs diplomaatiline tegevus keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles