Merkel survestas Tuneesiat kiirendama migrantide tagasivõtmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Tuneesia peaminister Youssef Chahedi Berliini jõluturul aset leidnud terrorirünnaku sündmuspaika lilli viimas.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Tuneesia peaminister Youssef Chahedi Berliini jõluturul aset leidnud terrorirünnaku sündmuspaika lilli viimas. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel survestas tänasel kohtumisel Tuneesia peaministrit Youssef Chahedi kiirendama tagasilükatud asüülitaotlejate tagasivõtmist.

Asüüliõiguseta jäänud sisserändajate deporteerimine omandas senisest veelgi suurema pakilisuse pärast 12 ohvrit nõudnud rünnakut Berliini jõuluturule. Rünnaku peamise kahtlusaluse tuneeslase Anis Amri asüülitaotlus lükati pool aastat varem tagasi, kuid teda ei olnud võimalik välja saata Tuneesia bürokraatia venimise tõttu.

Tuneesia peaminister tõrjus kõiki süüdistusi. «Võin kindlalt öelda, et Tuneesia võimud ei ole vigu teinud,» ütles Chahed usutluses Saksa päevalehele Bild.

«Anis Amri ei olnud 2011. aastal Tuneesiast lahkudes terrorist, polnud mingeid märke tema radikaliseerumisest. Me vajame Saksa poolelt kindlaid tõendeid, et tegemist on tuneeslastega,» lisas peaminister, kelle sõnul ootab Saksamaal väljasaatmist umbes tuhat Tuneesia kodanikku. «Valedokumente kasutavad illegaalid muudavad protsessi keeruliseks ja pikaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles