USA uus kaitseminister astub NATO ette

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO idaserva kindlustava operatsiooni Atlantic Resolve käigus eile Rumeeniasse jõudnud USA brigaadi tehnika. Lisaks Rumeeniale jõuab osa varustusest ka Poola, kolme Balti riiki ja Bulgaariasse.
NATO idaserva kindlustava operatsiooni Atlantic Resolve käigus eile Rumeeniasse jõudnud USA brigaadi tehnika. Lisaks Rumeeniale jõuab osa varustusest ka Poola, kolme Balti riiki ja Bulgaariasse. Foto: Andreea Alexandru/HEPTA/SIPA/Scanpix

Täna Brüsselis algava NATO kaitseministrite kohtumise üks vaieldamatuid põhiatraktsioone on esimene Euroopa liitlaste ette astuv Donald Trumpi administratsiooni esindaja, erukindralist kaitseminister James Mattis.

Veel enne, kui Mattis idapoolkera poole teele asus, saabus Washingtonist aga teine julgeolekuringkondadele oluline teade. Vähem kui kuu aega ametis olnud president Donald Trumpi erukindralist julgeolekunõunik Michael Flynn pani ameti maha, seda seoses süüdistustega, et ta on saanud raha Vene propagandakanalilt RT ja rääkinud juba enne USA uue riigipea ametissesaamist idanaabri esindajatega võimalikust sanktsioonide tühistamisest.

Flynni asemele määrati julgeolekunõuniku kohusetäitjaks teine erusõjaväelane, 72-aastane Keith Kellogg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles