USA meedia andmetel on Venemaa välja töötanud uue kaugmaaraketi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse strateegiline kaugmaarakett M51 polügoonilt õhku tõusmas.
Prantsuse strateegiline kaugmaarakett M51 polügoonilt õhku tõusmas. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa on välja töötanud uut tüüpi kaugmaaraketi SSC-8 ja võtnud selle ka kasutusele, kirjutas ajaleht New York Times viidates USA valitsusallikatele.

Artiklit vahendanud põhjanaabrite rahvusringhääling Yle edastas, et Venemaa kaugmaarakettide arendamise pärast muretses 2014. aastal juba USA presidendi Barack Obama valitsus.

USA hinnangul rikub uus rakett keskmaa-tuumajõudude lepet (INF), mis sõlmiti Ühendriikide ja Nõukogude Liidu vahel 1987. aastal ja milles keelatakse 500-5500 kilomeetrise tegevusraadiusega rakettide arendamine.

USA on teinud Venemaale vastavasisulisi märkusi 2014. ja 2015. aastal. Venemaa on süüdistused leppe rikkumises tagasi lükanud.

USA andmetel on SSC-8 täielikult välja arendatud ja sellega on varustatud kaks pataljoni. Ühes pataljonis arvatakse olevat neli kandesõidukit ja tõenäoliselt kümneid rakette.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles