Ukraina riigiprokurör tahab muuta kohtuinstantsi narkovabaks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina riigiprokurör Juri Lutšenko.
Ukraina riigiprokurör Juri Lutšenko. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

52-aastane veteranpoliitik ja praegune Ukraina riigiprokuratuuri juht Juri Lutšenko on võtnud oma südameasjaks muuta asutus narkovabaks, nõudes, et kõik sealsed töötajad läbiksid selle tõestamiseks vastava testi.

«Ma saan aru, et eelarvesse seda lisatud ei ole,» ütles Lutšenko oma töötajatele uut nõuet esitledes. «Aga ma palun, et kõik prokurörid esitaksid proovid, millega saab tõestada, kas olete narkootikumidest puhtad - ja te võite seda teha kas vabatahtlikult või jõuga.»

Ukraina meedia sõnul leidis hiljuti riigi lõuna osas, Zaporižžja oblastis, aset vahejuhtum, kus piirkonna peaprokurör jäi vahele nii uimastite tarbimise kui ka nende edasimüümisega töökaaslasele.

Lutšenko sõnul oli see ohumärk. «Ma olen täheldanud uimastite tarbimist politseinike seas - ja nüüd on jõudnud järg prokuröride kätte,» ütles ta.

«Me alustame kontrollidega kõigepealt kohalikul ja piirkondlikul tasandil ja liigume siis kuni riigiprokuratuurini välja.»

Lutšenko narkojoobe vastase võitluse muudab aga irooniliseks asjaolu, et väidetavalt ei lubatud teda 2009. aastal Saksamaal, Frankfurti lennujaamast väljuva lennuki pardale, sest ta oli liiga purjus. Lutšenko ise on süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles