Prantsusmaa hoiatab Venemaad valimistesse sekkumast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault
Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault Foto: SCANPIX

Prantsusmaa hoiatas kolmapäeval Venemaad karmilt kevadistesse presidendivalimistesse sekkumast, kuna USA luure väitel aitas Moskva kaasa Donald Trumpi valimisvõidule.

«Me ei aktsepteeri mitte mingit sekkumist meie valimisprotsessi, olgu selleks Venemaa või mõni teine riik,» ütles Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault.

«Pärast seda, mis juhtus Ühendriikides, on meie kohus rakendada kõik vajalikud meetmed, et kindlustada demokraatliku protsessi puutumatuse täielik austamine,» ütles minister parlamendile.

Tsentristist presidendikandidaadi Emmanuel Macroni kampaaniaametnikud süüdistasid esmaspäeval Vene häkkereid ja meediat püüetes mõjutada Prantsuse presidendivalimiste tulemust.

Macroni pressiesindaja ütles teisipäeval, et viimase kuu jooksul on häkkerid rünnanud Macroni valimiskampaania veebilehehte ja meiliservereid ning rünnakute taga on Moskva.

«Pool rünnakutest, ja neid on päevas sadu, tuleb Ukrainast, millel teatavasti on sidemeid Vene küberrünnakutega seotud häkkerite ja inimestega,» ütles pressiesindaja Benjamin Griveaux ning süüdistas Kremlit katses suurendada konservatiivide kandidaadi François Filloni ja paremäärmuslaste kandidaadi Marine Le Peni toetust. Mõlemad viimatinimetatud soovitavad parandada suhteid Venemaaga.

Macroni nõunikud süüdistavad ka Vene riiklikku telekanalit Russia Today (RT) ja uudisteagentuuri Sputnik 39-aastase endise majandusministri kohta laimu levitamises.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles