USA välisminister räägib Bonnis Ukraina, Süüria ja Jeemeni teemadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson kavatseb tippkohtumisel puudutada mitmeid keerulisi küsimusi.
USA välisminister Rex Tillerson kavatseb tippkohtumisel puudutada mitmeid keerulisi küsimusi. Foto: Molly Riley/AP

USA välisminister Rex Tillerson puudutab Bonnis korraldataval juhtivate tööstusriikide ühenduse G20 välisministrite kohtumisel Ukraina, Süüria ja Jeemeniga seonduvat, teatas kolmapäeval Ühendriikide välisministeeriumi eestkõneleja.

Pressiesindaja kinnitas ajakirjanikele, et Tillerson kutsub kõiki osalejaid üles solidaarsusele Euroopa partneritega Ukraina küsimuses ja toonitab Minski lepete täitmise vajadust.

Välisministeeriumi esindaja sõnul loodetakse nõnda suunata Venemaad oma rahvusvaheliste kohustuste täitmisele sealhulgas ka Ukraina probleemis.

Tillerson kavatseb välisministritega ühtlasi arutada Süüria ja Jeemeni olukorda.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kohtub oma USA ametivenna Tillersoniga esmakordselt neljapäeval Saksamaal G20 välisministrite kohtumisel, ütles kolmapäeval Vene välisministeeriumi pressiesindaja.

"Kohtumine välisminister Tillersoniga on kavas ja selleks tehakse ettevalmistusi," kinnitas ministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova.

G20 riikide grupp hoiatas möödunud aasta lõpupoolel, et maailmamajanduse olukorda halvendavad süvenev protektsionism, finantssüsteemi haavatavus, olulistes majandusriikides lähenevad valimised, Brexiti-rahvahääletuse tekitatud ebakindlus ning geopoliitiliste pingete kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles