OTSE Müncheni julgeolekukonverentsilt: Eesti on USA jaoks hea näide (82)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased õppusel.
Kaitseliitlased õppusel. Foto: Raigo Pajula / AFP / Scanpix

Tänasest pühapäevani annab Postimees otseblogi vormis ülevaate Müncheni julgeolekukonverentsil räägitavast, kus esinejateks on nii Saksa liidukantsler Angela Merkel ja USA asepresident Mike Pence kui ka näiteks Eesti riigipea Kersti Kaljulaid ja isegi Vene välisminister Sergei Lavrov.

Seekordse Müncheni julgeolekukonverentsi põhifookusena on välja käidud üleatlandilised suhted pärast Donald Trumpi valimist Ühendriikide presidendiks. Samas seisavad teemade nimekirjas ka julgeolekuolukord Korea poolsaarel ja Ida-Aasias, samuti küberjulgeolek. Eesti president on osaleja laupäevaõhtuses vestlusringis «Euraasia veajooned».

Müncheni julgeolekukonverentsi korraldatakse 1963. aastast ja traditsiooniliselt leiab see üritus aset veebruaris. Tänavune on järjekorras 53. Vaid kahel aastal on Müncheni julgeolekukonverents ära jäänud: 1991. aastal Lahesõja tõttu ja 1997. aastal konverentsi asutaja Ewald-Heinrich von Kleist-Schmenzini pensionilemineku pärast.

Paljudest teistest lääne julgeolekukonverentsidest eristab Münchenit asjaolu, et seal on platsis ka selliste riikide kõrged esindajad nagu Venemaa ja Hiina Rahvavabariik.

Kommentaarid (82)
Copy
Tagasi üles