Saksa kaitseväe naissõdureid sunniti postitantsu tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Bundeswehri auvahtkond.
Saksa Bundeswehri auvahtkond. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaa kaitseministeeriumi värskest raportist selgub, et ühes Lõuna-Saksamaa sõjaväebaasis ahistati ja alandati korduvalt naissoost sõjaväelasi ning uutelt tulijatelt nõuti sadistlike sisseastumiskatsete läbimist. Saksamaa kaitseminister Ursula von der Leyen on teguviisi hukka mõistnud, vahendab Deutsche Welle.

Raportis tunnistusi andnud Nicole E. sõnul sundisid ülemused teda muuhulgas kasarmu puhkeruumis postitantsu tegema. Huvitaval kombel oli vastav post, mida tavaliselt võib leida baaridest ja striptiisiklubidest, seal ka olemas, lisaks samuti kange alkoholiga varustatud baarinurk.

Nicole E. tunnistuste kohaselt sundisid väljaõppe tegijad uusi tulijaid loenguruumis täiesti alasti võtma ja asusid siis naiste rindu ja intiimpiirkonda katsuma. Juhendajad tegid samal ajal ka pilte, väites, et need võivad koolituse jooksul veel vajalikuks osutuda.

Kaitseekspert Agnieszka Brugger Saksa roheliste parteist kritiseeris aga Leyeni otsust alles praegu kaitseväe skandaalidest parlamenti informeerida. Nicole E. teatas toimunud ahistamisjuhtumitest juba möödunud aasta oktoobris, parlamenti jõudis see teema alles käesoleva aasta jaanuaris. Bruggeri sõnul tehti seda vaid seetõttu, et kaitseministeeriumile oli teada, et lugu jõuab ajakirjandusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles