Mattis: USA pole valmis sõjaliseks koostööks Venemaaga (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: THIERRY CHARLIER/AFP/SCANPIX

USA pole valmis sõjaliseks koostööks Venemaaga, kuid Washington jätkab ühispinna otsinguid poliitilisi kanaleid pidi, ütles täna USA kaitseminister James Mattis.

«Me pole praegu positsioonis koostööks sõjalisel tasandil, kuid meie poliitilised liidrid kavatsevad hoida kontakti ning üritada leida ühispinda või viisi edasiliikumiseks,» ütles Mattis Brüsselis NATO kaitseministrite kohtumisel ajakirjanikele.

Mattise avaldus tundub andvat mõista, et uks Moskvaga koostöö tihendamisele võitluses äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) vastu Süürias püsib praeguseks suletuna.

Mattise sõnul peab Venemaa enne koostööd end tõestama ning hoidma kinni rahvusvahelisest õigusest.

USA peatas sõjavägedevahelised kontaktid Venemaaga pärast seda, kui Venemaa annekteeris 2014. aastal Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare.

USA president Donald Trump kiitis valimiskampaania ajal Vene presidenti korduvalt ning ütles, et soovib teha Moskvaga koostööd.

Putin ärgitas täna suurendama luurekoostööd USA ja NATO-ga. Vene kaitseminister Sergei Šoigu oli varasemalt öelnud, et Moskva on valmis taastama koostööd Pentagoniga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles