Mattis rikkus pressikonverentsi vana rutiini

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alguses mornil ilmel paberilt avaldust maha lugenud James Mattis võttis pressikonverentsi edenedes muhedama tooni, andes küsimusi ka neile ajakirjanikele, kel selleks varasemat kooskõlastust polnud.
Alguses mornil ilmel paberilt avaldust maha lugenud James Mattis võttis pressikonverentsi edenedes muhedama tooni, andes küsimusi ka neile ajakirjanikele, kel selleks varasemat kooskõlastust polnud. Foto: Thierry Charlier / AFP / Scanpix

Oma esimese NATO-turnee lõpetuseks korraldas USA erukindralist kaitseminister James Mattis eduka sarmirünnaku Brüsselisse kogunenud ajakirjanikele.

On tava, et enne NATO kohtumisi annavad alliansi peakorteris eelpressikonverentsid peasekretär ja liidu suurosaniku USA suursaadik. Ning nende ürituste lõpuks, pärast peasekretäri viimast pressikonverentsi tuleb samas suures saalis lõpusõnaks meedia ette Ühendriikide minister.

Et Donald Trumpi administratsioon pole siiani suutnud määrata NATOsse uut suursaadikut Barack Obama poliitilise valiku Douglas Lute’i asemele, siis eelpressikonverentsi ameeriklastelt sel korral polnud. Kuigi ilmselgelt olid just Trumpi kaitseministri käik ja oodatav sõnum seekord kõigi tähelepanu keskmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles