Trump: Flynnil paluti lahkuda Pence'i eest info varjamise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Flynn
Michael Flynn Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA presidendi rahvusliku julgeolekunõuniku ametist tagasi astunud Michael Flynn pidi lahkuma seetõttu, et ei avaldanud asepresidendile piisavas ulatuses infot Vene suursaadikuga enne ametisse astumist peetud vestluste sisust, ütles riigipea neljapäeval.

Donald Trump astus neljapäeval Flynni kaitseks välja, öeldes, et viimane ei teinud midagi valesti, kui vestles enne ametisse astumist Venemaa suursaadikuga USAs Sergei Kisljakiga.

Flynn oli kõneluste toimumise ajal veel eraisik, kuid eraisikutel on USAs diplomaatiline tegevus keelatud. Keeld põhineb nn Logani seadusel, mida rakendatakse harva.

«Ta tegi oma tööd. Ta lihtsalt tegi oma tööd,» ütles Trump. «Mina ei suunanud teda (seda telefonikõnet tegema), kuid oleksin seda teinud, sest see oli tema töö.»

President ütles, et ta polnud rahul sellega, kuidas teave Flynni telefonikõnest edastati asepresident Mike Pence'ile. Trumpi sõnul sai Flynnile saatuslikuks see, et ta ei avaldanud Pencile piisavalt ja õigelt vestluste sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles