Trump loobus apellatsioonist reisikeelu peatamise vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisikeelu-vastased protestijad
Reisikeelu-vastased protestijad Foto: Kathy Willens/AP/Scanpix

USA president Donald Trumpi administratsioon loobus neljapäeval apellatsioonist seoses kohtuotsusega, mis peatas vastuolulise reisikeelu määruse, selle asemel annab riigipea peagi välja määruse uue ja parandatud versiooni.

Justiitsministeerium andis teada valitsuse sammust briifis San Francisco apellatsioonikohtule. Teate kohaselt õgvendab uus määrus kolmeliikmelise kohtunikekogu välja toodud kitsaskohad, mis märkisid, et osa määrusest oli põhiseadusvastane.

«Selle asemel, et antud protsessiga edasi minna, kavatseb president lähiajal määruse tühistada ning asendada selle uue, märkimisväärselt parandatud presidendimäärusega, et elimineerida asjad, mida kohtunikekogu ekslikult pidas põhiseaduslikeks kitsaskohtadeks,» seisis briifis.

Trumpi vastuoluline reisikeelu määrus nägi ette Ühendriikide piiride sulgemise seitsme, peamiselt moslemienamusega riigi elanikele või põgenikele. Apellatsioonikohus aga keeldus ennistamast määrust, jättes nädala eest jõusse määruse ajutise peatamise kohtuotsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles