Malaisia politsei nõuab Kimi perelt surnukeha üleandmiseks DNA-proovi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam 2010. aastal Macau hotellis, kus ta kinnitas ajakirjanikule, et kuulujutud tema tapmiskäsu kohta ei vasta tõele.
Kim Jong-nam 2010. aastal Macau hotellis, kus ta kinnitas ajakirjanikule, et kuulujutud tema tapmiskäsu kohta ei vasta tõele. Foto: Reuters/ScanPix

Malaisia ei anna Põhja-Korea liidri tapetud poolvenna surnukeha perekonnale üle enne, kui viimased ei ole tõestanud enda sugulussidet DNA-prooviga, seda vaatamata Pyongyangi nõudmisele tagastada neile laip, ütles Selangori osariigi politseiülem reedel AFP-le.

«Seni pole ükski perekonnaliige ega lähisugulane tulnud surnukeha tuvastama ega tagasi nõudma. Me vajame DNA-proovi mõnelt pereliikmelt, et see klapiks surnud isiku profiiliga,» ütles Abdul Samah Mat. «Põhja-Korea on esitanud palve surnukeha tagasisaamiseks, ent enne surnukeha üleandmist peame me identifitseerima, kellele surnukeha kuulub.»

Malaisias suri esmaspäeval teel haiglasse mees, kes on Lõuna-Korea teatel Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvend Kim Jong-nam.

Kim Jong-nam jõudis enne suremist teel haiglasse öelda, et teda rünnati keemilise pihustiga. Teda piserdati pihustist esmaspäeval lennujaama ostukeskuses ja ta otsis abi infoletist, kurtes valu. Mees toimetati lennujaama arstipunkti ja suri teel haiglasse.

Kim Jong-nam oli Kim Jong-ili ning näitejanna Sung Hye-rimi poeg.

Kim Jong-nam oli Lõuna-Korea luure väitel oma elu pärast hirmul ning saatis oma poolvennale 2012. aastal kirja, kus palus enda ning oma perekonna pärast. Tal oli kahe naisega kolm last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles