Pakistani väed tapsid kümneid kahtlusaluseid terroriste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõjaväelased.
Pakistani sõjaväelased. Foto: Mohammad Sajjad/AP/Scanpix

Pakistani julgeolekujõud pidasid täna kinni hulgaliselt kahtlusaluseid seoses eile toimunud rünnakuga, mis nõudis ühes sufipühamus 75 inimelu

Enesetapupommitaja kõndis Sindhi provintsis Sehwani rajoonis asuvasse Lal Shahbaz Qalandari pühamusse ning õhkis end palvetajate seas. Rünnakus, mille eest võttis vastutuse terroristlik Islamiriik (ISIS), sai surma 75 ja viga üle 200 inimese.

Tegemist on riigis viimaste aastate ohvriterohkeima terroriaktiga, kuigi sõjavägi on islamiäärmuslaste mahasurumiseks sooritanud mitu pealetungi.

Anonüümsust palunud julgeolekuametnikud ütlesid, et täna toimunud haarangutes peeti kinni 47 kahtlusalust, neist mõned Sindhi provintsis.

«Nii föderaal- kui ka provintsitasandi korrakaitseüksused ja politsei alustasid enne koitu üleriigilist haarangut ning erinevates linnades on kinni peetud kümneid kahtlusaluseid,» ütles üks valitsusametnikust allikas.

Riigi paramilitaarsed üksused teatasid, et ööl vastu tänast tapeti Sindhi provintsis toimunud operatsioonides vähemalt 18 terroristi.

Peshawari linna politsei teatel tapeti riigi loodeosas veel seitse terroristi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles