Trump Venemaast: kui mitu korda pean sellele küsimusele vastama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

Eile palju kõmu tekitanud pressikonverentsi andnud Ameerika Ühendriikide president Donald Trump seisis vastamisi ajakirjanike korduvate küsimustega, mis puudutasid riigipea ja tema meeskonna väidetavaid suhteid Venemaaga.

Presidendilt päriti, kas keegi tema lähikonnast on olnud kontaktis Venemaaga – selge vihjega tema endisele julgeolekunõunikule Michael Flynnile, kes väidetavate liiga lähedaste suhete pärast Venemaa suursaadikuga tagasi astus.

«Pole mitte kedagi sellist, keda ma teaksin,» vastas Trump. «Kui mitu korda pean ma sellele küsimusele vastama? Venemaa on petuvärk. Mul ei ole Venemaaga mingit pistmist. Ma pole aastaid teinud Venemaale ühtegi kõnet,» selgitas president.

«Mul ei ole Venemaal midagi, mul puuduvad seal laenud, mul pole Venemaal mingeid lepinguid,» ütles Trump. «Venemaa on võltsuudised.»

Riigipea lisas, et meedia pidevad etteheited sel teemal muudaksid läbikäimise ja soojad suhted president Vladimir Putiniga keeruliseks – isegi, kui Valge Maja sooviks läbi rääkida. «Putin oletab ilmselt, et ta ei saa minuga leppeid teha, sest poliitiliselt oleks see väga ebapopulaarne,» lausus Trump.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles