Venemaa arreteeris ISISega liituda tahtnud grupi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Venemaal Sahhalinil tabati rühm Kesk-Aasia kodanikke, kes valmistusid sõitma Süüriasse võitlema terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) ridades.

«Tuvastati rühm Kesk-Aasiast pärinevaid isikuid, mis kavatses ühe oma liikme ideoloogilisel mõjutusel siirduda kolmandate riikide kaudu Süüriasse, et osaleda Islamiriigi tegevuses,» seisis föderaalse julgeolekuteenistuse FSB teadaandes.

Kõik kinnipeetud olid Venemaal seadusvastaselt juba pikka aega. Üks neist oli Sahhalinil altkäemaksu ja ebaseadusliku piiriületuse eest kriminaalvastutusele võetud, samuti otsisid Usbekistani võimud teda taga äärmusluses ja palgasõduriks käimise pärast.

«Piirkonna julgeolekuteenistuse kooskõlastatud ja õigeaegse tegevuse tulemusel ei õnnestunud ebaseaduslikel rändajatel oma plaani ellu viia,» edastas pressiteenistus. Arvestades välisriikide korrakaitsjate huvi, on neli rühma liiget saadetud kohtu otsusel kodumaale ja antud üle sealsetele võimudele edasiseks vastutusele võtmiseks.

Neile kehtestati sissesõidukeeld Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles