Soome parlament kinnitas veelkord oma toetust samasooliste abielule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooneutraalse abielu pooldajad novembris 2014 Helsinkis Soome eduskunta hoone ees, kui parlamendi eelmine koosseis kiitis heaks samasooliste abielud Soomes.
Sooneutraalse abielu pooldajad novembris 2014 Helsinkis Soome eduskunta hoone ees, kui parlamendi eelmine koosseis kiitis heaks samasooliste abielud Soomes. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soome parlament toetas täna teist korda samasooliste abielu seadust.

Alates järgmise kuu algusest saavad seega Soomes oma abielu registreerida ka samasoolised paarid. Teistkordne hääletus kaks nädalat enne 2014. aastal heaks kiidetud sooneutraalse abielu seaduse jõustumist, oli eelnõu vastaste viimase hetke katse takistada samasooliste abielu Soomes.

Soome tunnistab samasooliste partnerlust 2002. aastast, kuid senini on see Põhjamaadest ainus riik, kus samasooliste abielu pole seaduspärane.

Seaduse konservatiividest vastaste soov oli läbisuruda seadust, mis sätestab abielu mehe ja naise vahel. Oponendid pöördusid seaduse tõkestamiseks kodanikualgatuse poole, kogudes üle 50 000 allkirja petitsioonile, milles nõuti parlamendilt küsimuse taasarutamist.

Parlamendi õiguskomisjon lükkas taotluse selle nädala teisipäeval tagasi, kuid Soome Kristlikud Demokraadid (KD) ja valitsuserakonna Põlissoomlased saadikud nõudsid hääletust täiskogu ees.

Algatuse toetajaid süüdistati häälte püüdmises enne aprillis toimuvaid kohalikke valimisi ning parlamendi aja raiskamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles