Saksa kaitseminister võttis üle kaitsekulude suurendamise advokaaditöö

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni julgeolekukonverentsi eilne peoperenaine Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen.
Müncheni julgeolekukonverentsi eilne peoperenaine Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen. Foto: THOMAS KIENZLE / AFP / Scanpix

Kaks eelmist päeva Brüsselis intensiivselt käinud NATO kaitseministrite kohtumise vaim kolis eilseks ilmselgelt üle vihmasesse Münchenisse tänavusele julgeolekukonverentsile.

Isegi suur osa esimestest tulijatest hommikusel pressialal paistis olevat Baierimaa pealinna saabunud õhtuste ja varahommikuste lendudega Brüsselist. Ajapikku hakkas saabuma saksakeelseid ning lisaks keskmisest rohkem n-ö kolmandatest riikidest, näiteks Venemaalt ja Hiinast pärit kolleege.

Kui konverentsi esimees Wolfgang Ischinger teatas sissejuhatuseks, et kõige rohkem vastuseid ootavad kohaletulnud ilmselt USA uue administratsiooni esindajailt, siis samal ajal oli näha Saksa valitsuse püüet Washingtoni uut juhtkonda kaasa tõmmata. Juba enne kõnede algust hakkas pressiagentuuridesse tilkuma pilte Saksa ja USA kaitseministrist Ursula von der Leyenist ja James Mattisest koos liikumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles