Galerii: Mehhiklased moodustasid USA piirile inimmüüri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded mehhiklased ühendasid käed ja moodustasid USA piirile inimmüüri, protestides nii Ühendriikide presidendi Donald Trumpi plaani vastu kahe riigi vahele eraldusmüür ehitada.

Kohalike võimude ja aktivistide korraldatud protestiaktsioon tõi piirilinna Ciudad Juárezesse, mida juba eraldab tara Ameerika naabrist El Pasost, poliitikuid, ühiskonnategelasi ja hulgaliselt õpilasi. Relvadeks olid meeleavaldajatel kaasas lilled.

Protestijad skandeerisid Trumpi-vastaseid loosungeid.

«Müür on kõige halvem mõte,» ütles 31-aastane tudeng Carolina Solis. «See ei peata midagi - ei uimasteid ega migrante.»

Trump lubas juba valimiskampaania ajal ehitada dokumentideta immigrantide tõkestamiseks Mehhiko piirile müüri ja panna mehhiklased selle eest maksma. Protestijad, kelle hulgas oli ka El Paso linnapea Oscar Leeser, moodutsasid USA piirivalvurite valvsa silma all 1,5 kilomeetri pikkuse inimmüüri.

«Ciudad Juárez ja El Paso on üks linn - neid ei lahuta miski,» kuulutas Mehhiko poolel sündinud Leeser.

Tema Ciudad Juáreze ametivend Armando Cabada lubas aidata USAst välja saadetud migrantidel end Mehhikos sisse seada.

Paljud piiriäärsed elanikud käivad iga päev mitu korda üle piiri, sest sageli elatakse küll ühes riigis, kuid tööl käiakse teises.

Ühendriikides on Trumpi lubatud võitlus ebaseaduslike immigrantide vastu juba alanud. Eelmisel nädalal peeti kinni 680 inimest 11 miljonist, kes hinnanguliselt dokumentideta USAs elab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles