Üks Kim Jong-nami mõrva kahtlusalustest osales enda arvates naljas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudis mõrvatud Kim Jong-namist ajalehe esikaanel.
Uudis mõrvatud Kim Jong-namist ajalehe esikaanel. Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Üks naistest, kes arreteeriti Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni poolvenna Kim Jong-nami mõrva asjus ütles politseile, et arvas, et osaleb televisiooni naljasaates, vahendab CNN.

Arreteeritud Siti Aishah on üks neljast Kim Jong-nami surmas kahtlustatavaid. Malaisia politsei usub, et tapetut pihustati seni teadmata mürgiga lennujaamas.

Politsei teatel oli Indoneesiast pärit Aishah neile öelnud, et ta ei teadnud, et tegu on mõrvaga. Ta lisas, et oli sarnasel viisil ka varem inimesi kolm-neli korda pihustanud. Sel korral oli pihustis väidetavalt aga mürkaine. 

Malaisia võimud teatasid täna samuti, et Kim Jong-namile teostatakse uus lahkamine. Põhja-Korea suursaadik Kuala Lumpuris teatas eile, et Pyongyang ei tunnista riigi liidri poolvenna Kim Jong-nami surnukehale Malaisias tehtud lahkamise tulemusi.

«Malaisia pool viis lahkamise läbi meie loata ja tunnistajateta. Me lükkame selle ühepoolselt ja meie osavõtuta läbi viidud lahkamise tulemused kategooriliselt tagasi,» ütles suursaadik Kang Chol ajakirjanikele.

Tema avaldus on Põhja-Korea esimene ametlik kommentaar pärast Kim Jong-nami tapmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles