Fillon lubab skandaalidest hoolimata presidendiks kandideerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Fillon
François Fillon Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat François Fillon kinnitas täna, et ei loobu kandideerimast hoolimata juurdlusest, mis on algatatud tema abikaasa fiktiivse parlamenditöökoha tõttu.

«Mida lähemale presidendivalimised jõuavad, seda ülekohtusem oleks jätta parempoolsed ja tsenter kandidaadita,» ütles Fillon ajalehele Le Figaro. 62-aastane Fillon on varem lubanud, et loobub kandideerimast, kui talle ametlik süüdistus esitatakse.

Filloni kampaania sattus kriisi, kui ilmnes, et tema abikaasa Penelope teenis 15 aasta jooksul oma abikaasa parlamendiabina vähemalt 680 000 eurot. Kahtlustatakse, et Penelope sai palka, ilma et oleks tegelikult tööd teinud. Fillon maksis abina töötamise eest ka oma kahele lapsele.

Leheusutluses väitis Fillon taas, et tegemist on tema vastu korraldatud laimukampaaniaga, kuid ei täpsustanud, kes tema arvates selle taga on.

«Ma ei tea, aga ma näen, kes sellest kasu saab - vasakpoolsed, kes on diskrediteeritud presidendi, killustunud enamuse ja silmamoondajast kandidaadiga väljapääsmatus olukorras,» sõnas ta.

Skandaal on läinud Fillonile kalliks maksma. Viimaste küsitluste põhjal jääks ta aprillis peetavas esimeses valimisvoorus 18,5 toetusprotsendiga kolmandaks ega pääseks teise vooru. Neljapäeval avaldatud küsitlustulemused andsid 26 protsendiga esikoha paremäärmuslaste kandidaadile Marine Le Penile ja tsentristide kandidaat Emmanuel Macron peaks nende põhjal 23 protsendiga teiseks tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles