Saksa loomaaiast varastatud pingviin leiti peatuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingviinid
Pingviinid Foto: Elmar Weiss/Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Saksamaa Mannheimi loomaaiast pühapäeval varastatud pingviin leiti surnuna, ilma peata, vahendab Deutsche Welle.

Looma keha leiti neljapäeval surnuna parkimisplatsilt ja ilma peata. «Oleme kõik šokis,» sõnas Luisenparki loomaaia esindaja Alexandra Wind ja lisas, et pingviin loodeti leida viimase hetkeni. Wind sõnas, et politsei on nüüd looma keha läbi vaatamas, ta tuvastati tiivale tätoveeritud number 53 järgi. 

Haruldase Humboldti pingviiniliigi esindaja kadumist Saksamaa Mannheimi Luisen Parki loomaaiast märgati laupäeval, kui toimus rutiinne loomade ülelugemine.

Humboldti pingviine on ka varem varastada püütud, sest väidetavalt maksab üks pingviin kuskil 3500 eurot ja on seega väärt saak eksootiliste loomadega kaubitsejatele. Näiteks jäi 2010. aastal Jaapani Nagasaki loomaaia turvatöötajale vahele lemmikloomapoe omanik, kes püüdis pingviini kotti toppida.

Looduses elavad Humboldti pingviinid Peruus ja Tšiilis. Nad kasvavad kuni 70 sentimeetri pikkuseks ja kaaluvad kuni kuus kilogrammi. Tegemist on ohustatud pingviiniliigiga, keda looduses oletatavalt alles vaid 32 000 isendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles