Tansaania ähvardab avaldada homonimekirja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Tansaanaia valitsus teatas täna, et plaanib avaldada nimekirja homoseksuaalidest, kes väidetavalt müüvad ennast internetis. Teade saabus vaid mõned päevad peale seda, kui riigis suleti mitmed AIDSi kliinikud, mida süüdistatakse omasooiharluse reklaamimises. 

Tansaania asetervishoiuminister Hamisi Kigwangalla säutsus Twitteris, et valitsus on alustanud juurdlust homoseksuaalsete sündikaatide üle ja kõik nendega seotud isikud arreteeritakse ja mõistetakse süüdi.

«Avaldan nimekirja homodest, kes ennast internetis müüvad. Kõik, kes arvavad, et juurdlus on nali, eksivad,» kirjutas Kigwangalla Twitteris. «Kui oleme juba osad neist trellide taha saanud, aitavad nad meil teisi leida.»

Seksuaalsuhted meeste vahel on Tansaanias seadusega karistatavad 30- aastase kuni eluaegse vangistusega. Kümneid mehi, keda kahtlustatakse homoseksuaalsuses, on sunniviisiliselt viidud haiglasse pärakuuringuteks, et nende süüle kinnitust leida.

Tansaania valitsus teatas neljapäeval, et kinni pannakse mitmed ADISi raviga seotud teenuseid pakkuvad erakliinikud, sest need abistavad geisid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles