Suri Maroko endine tipp-poliitik Boucetta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Boucetta 1998. aastal
Mohamed Boucetta 1998. aastal Foto: ABDELHAK SENNA/AFP/Scanpix

Maroko iseseisvumisel Prantsusmaast ja Hispaaniast olulist rolli etendanud partei Al-Istiqlal kauane juht Mohamed Boucetta suri 92 aasta vanusena, teatas riigi vanim erakond täna.

«Kolmel korral ministriametit pidanud ja enam kui kaks aastakümmet Istiqlali juhtinud Boucetta suri pärast pikka haigust eile õhtul oma kodus Rabatis ning ta maetakse kodulinna Marrakeshi,» seisis partei veebilehel.

Aastal 1925 sündinud Boucetta siirdus poliitikasse juba üliõpilasena, kui Maroko oli veel Prantsusmaa ja Hispaania võimu all.

Prantsusmaal mainekas Sorbonne'i ülikoolis õigusteadust õppinud Boucetta asutas 25-aastaselt Casablancas oma õigusbüroo, enne kui täielikult end poliitikale pühendas, seisis veebiküljel.

Istiqlal (araabia keeles «iseseisvus») mängis olulist rolli Maroko iseseisvuspüüdeis ning Boucetta valiti erakonna etteotsa 1974. aastal. Boucetta oli 1980ndate aastate alguses Maroko välisminister ning lõpetas Istiqlali juhtimise 1998. aastal.

Rahvuskonservatiivne Istiqlal domineeris Maroko poliitilist maastikku kuni 2011. aastani, mil Islami Õiguse ja Arengupartei araabia kevade järgselt üldvalimised võitis.

Mullu peetud parlamendivalimistel tuli Istiqlal kolmandaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles