Galerii: radiatsioonihirm Jaapanis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Jaapani Fukushima tuumajaama esimeses reaktoris toimunud plahvatuse järel kardetakse ulatuslikku radiatsiooni-saastet.

Pole teada, kui palju radioaktiivset materjali keskkonda sattus, kuid eile kirjutas Jaapani meedia sellest, et kiirgustase pealinnast Tokyost umbes 250 kilomeetri kaugusel põhjas asuva Fukushima tuumajaama ümbruses on tõusnud mitukümmend korda lubatust kõrgemale.

Kuigi valitsus kinnitas eile, et pärast tuumajaama esimeses reaktoris aset leidnud plahvatust radiatsioonitase ümbruses ei tõusnud, vaid hoopiski langes, kinnitas jaama omanik- ja operaatorfirma TEPCO täna, et radiatsioonitase ümbruskonnas on lubatust märgatavalt kõrgem.

Ka valitsuse esindaja Yukio Edano möönis täna, et väikeses koguses radioaktiivset ainet on keskkonda sattunud, kuid tema kinnitusel ei ohusta see inimeste tervist. Samas on Fukushima kahe tuumajaama lähedusest evakueeritud umbes 200 000 inimest, haiglasse on viidud 22 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles