NATO järgmiseks peasekretäriks kavandatakse David Cameroni (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Briti peaminister David Cameron
Endine Briti peaminister David Cameron Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannia ministrid ja NATO liikmesmaade riigijuhid peavad läbirääkimisi endise Briti peaministri David Cameroniga, et viimane nõustuks kandideerima julgeolekuorganisatsiooni järgmiseks peasekretäriks, vahendab Politico. 

Anonüümseks jääda soovinud allikas sõnas Politicole, et vähem kui pool aasta peale Briti peaministrikohalt tagasiastumist, peetakse Cameroniga sellel teemal «vestlusi». Allika sõnul ei ole ta pakkumist tagasi lükanud ega ka nõusolekut andnud.

Hetkel on NATO peasekretär Norralane Jens Stoltenberg ja ametis on ta veel vähemalt aasta. Cameroni tahavad NATO peasekretäriks välisminister Boris Johnson, kaitseminister Michael Fallon ja rahandusminister Philip Hammond, sõnas allikas.

Ametlik peasekretäriks kandideerimine ei alga enne selle aasta lõppu. Peasekretärikandidaadid esitavad NATO liikmesriikide valitsused ja valitakse konsensuse alusel. Tegelikkuses otsustavad võimsamad NATO liikmed omavahel, keda nad peasekretäriks tahavad. Tava kohaselt ei valita sellesse ametisse USA kodanikke.

Cameroni ja Briti valitsuse esindajad uudist ei kommenteerinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles