Trump on taas jumaldavate fännide keskel (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peale kuupikkust ametiaega astus USA president Donald Trump jällegi masside ette, kus ta üritas nii müüa oma seniseid saavutusi ja tõmmata tähelepanu eemale seda kuud ümbritsenud skandaalidest, vahendab CNN. 

Trump, kes oli nähtavalt õnnelik Washingtonist pääsemise üle, naasis oma kampaaniaaegse käitumismudeli juurde ja nautis teda kuulama tulnud toetajaskonna rõõmuhõiskeid. Ühel hetkel kutsus ta lavale Gene Huberi, kes väidetavalt oli end järjekorda võtnud juba kell neli varahommikul, et ootejärjekorras esimene olla.

«Olen siin, sest tahan viibida oma rahva ja sõprade seas,» avas Trump oma kõne. Üritusel viibis Florida osariigi Melbourne’i politsei andmetel umbes 9000 inimest. Nagu oli tal tavaks ka kampaania ajal, ründas ta vihaselt meediat, rahvusvahelisi kaubandusleppeid ja vandus, et toob töökohad tagasi ühendriikidesse.

«Kui meedia inimestele valetab, ei lase ma neil sellega pääseda. Teen selle nimel kõik võimaliku. Neil on oma eesmärgid ja see ei ühti meie omaga,» sõnas Trump.

Lisaks mõistis ta hukka kohtunikud, kes otsustasid, et tema seitsmele moslemimaale kehtestatud reisikeeld on põhiseadusega vastuolus. Trump sõnas, et allkirjastab mõne päeva pärast uue immigratsiooni piirava otsuse.

Pealtvaatajatele jäi aga ebaselgeks, millisel eesmärgil Trump kampaaniat pidas. Ürituse korraldajagi oli presidendi 2016. aasta kampaania korraldanud Donald J. Trump for President Inc.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles