Sotsid astuvad Merkelile valusalt kandadele

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sotside toetaja Martin Schulzi kujutava plakatiga möödunud kuu lõpul partei Berliini peakorteris.
Saksa sotside toetaja Martin Schulzi kujutava plakatiga möödunud kuu lõpul partei Berliini peakorteris. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Saksamaa sotsiaaldemokraadid (SPD) liikusid eile avaldatud arvamusküsitluse järgi kantsler Angela Merkeli kristlikest demokraadidest (CDU/CSU) ette, kirjutas väljaanne Bild am Sonntag. Tegemist on sotside parima tulemusega 2006. aastast saadik.

SPD tegi möödunud kuu jooksul arvamusküsitlustes ligi 12-protsendipunktilise tõusu, see tabas analüütikute sõnul Merkelit ja tema erakonnakaaslasi ootamatult. Saksamaa parlamendivalimised toimuvad 24. septembril ning enne seda, kui sotside kantslerikandidaadiks sai endine europarlamendi president Martin Schulz, paistis Merkeli neljas ametiaeg pigem eelduspärane.

Uuringufirma Emnid värske küsitluse järgi toetas SPDd 33 protsendi vastanuist, konservatiive aga 32 protsenti. «SPD toetuse kasv on Bild am Sonntagi küsitluste ajaloos enneolematu,» kirjutas väljaanne eile. Sotsid võitsid viimati riigis parlamendivalimised 2002. aastal, kui erakonna eesotsas oli Gerhard Schröder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles