Ainult tulemüürist ja viirustõrjest ilmselgelt ei piisa

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP / Scanpix

Nagu julgeolekukonverentsi kõrvalürituse «Hübriidsõda ja rünnakud demokraatlike institutsioonide vastu» läbiviija Marco Gercke firmast Red Team kohe sissejuhatuseks teatab, on see, et tänavu ka ajakirjanikke sellele simulatsioonile lastakse, suur vastutulek.

Mullu olnud samasugune simulatsioon niivõrd salajane üritus, et isegi kutsutud ei tohtinud öelda, et nad on kutsutud. Ja loomulikult oli tegu vaid auväärt riigi poole esindajatega. Tänavu, kus ka lihtsurelikud platsis, on simulatsiooni stsenaariumi mõnevõrra mugandatud – et poolsalajane info avalikuks ei tuleks.

Sarnaselt mõne teisegi konverentsilisega meenutab ka Gercke värsket libauudist Leedust, kus keegi pahatahtlik anonüümne persoon suutis meediasse paisata valeinfo, justkui saanuks sinna NATO egiidi all läkitatud Saksa sõdurid hakkama vägistamisega. Ning märgib kõheduse suurendamiseks, et tehisintellekti abil on nüüd võimalik genereerida libauudiseid, mis pääsevad läbi parimatestki filtritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles