Mattis otsustab peatselt USA vägede suuruse Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: THIERRY CHARLIER/AFP/SCANPIX

USA kaitseminister James Mattis kavatseb lähiajal langetada otsused, kas soovitada Ühendriikide sõjalise kohaloleku suurendamist Afganistanis ja kas vägede suurus peaks põhinema pigem sõjalistel vajadustel kui varem paika pandud tasemel.

Mattis ütles pühapäeval ajakirjanikele, et ta rääkis mitu tundi videokonverentsi vahendusel USA vägede komandöriga Afganistanis kindral John Nicholsoniga.

Mattise sõnul paneb ta oma mõtted kirja ja esitab seejärel soovitused Valgele Majale.

Nicholson ütles varem sel kuul senati relvateenistuste komiteele, et ta vajaks Afganistanis mõni tuhat sõjaväelast rohkem, et kohalikke relvajõude välja õpetada ja neid nõustada.

Nicholson ei nimetanud konkreetset numbrit, kuid ütles, et oleks vaja suuremat paindlikkust USA panustamisel Afganistanis, kus relvakonflikt on jõudmas juba 16. aastasse.

Mattis kavatses lennata pühapäeval Afganistani, et kohtuda sealsete komandöride ja liidritega, kuid halb ilm takistas seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles