Mitusada migranti tungis Hispaania enklaavi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko piirivalve migranti arreteerimas.
Maroko piirivalve migranti arreteerimas. Foto: FADEL SENNA/AFP/Scanpix

Sajad migrandid jooksid täna tormi Marokot ja Hispaania Ceuta enklaavi eraldavale piiritarale ning vähemalt 300-l neist õnnestus jõuda enklaavi pinnale. 

Hispaania politsei teatel üritas Ceutasse murda umbes 600 migranti, kellest poolel see ka õnnestus. Punase Risti andmeil jõudis kohale 350 migranti. Üksteist isikut toimetati haiglasse luumurru, lõikehaavade või muude vigastustega.

Mõni saabunust suudles maapinda ning hüüdis «Tänan Jumalat!» ja «Elagu Hispaania!».

Maroko piiril asuvat Ceutat ümbritseb kaheksa kilomeetrit pikk ja kuus meetrit kõrge okastraadiga topelttara. Tara tugevdati 2005. aastal.

Reedel õnnestus Ceutasse murda umbes 500 migrandil. Ametnike sõnul on enklaavis asuv põgenike majutuskeskus ülerahvastatud. Umbes 500 inimesele mõeldud keskuses on migrante praegu üle tuhande.

Hispaania Põhja-Aafrika territooriumid Ceuta ja Melilla on ainsad kohad, kus Euroopa Liidul on maismaapiir Aafrika riigiga. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles