Tusk: ootame Ameerikalt Euroopa idee ühemõttelist toetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pence (vasakul) ja Donald Tusk.
Mike Pence (vasakul) ja Donald Tusk. Foto: THIERRY CHARLIER/AFP/SCANPIX

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk ütles täna, et Euroopa Liit ootab Ameerika Ühendriikidelt selget toetust ühtse maailmajao visioonile. 

Tusk lausus Brüsselis ühisel pressikonverentsil USA asepresidendi Mike Pence`iga, et ameeriklased teavad hästi, mida tähendab lõhenenud Euroopa.

«Küsisin Mike Pence'ilt, kas ta jagab minu seisukohta kolmel teemal: rahvusvaheline kord, julgeolek ja USA uue valitsuse suhtumine Euroopa Liitu,» sõnas Poola ekspeaminister.

«Ta vastas kolm korda jaatavalt. Nüüd peavad eurooplased ja ameeriklased tegema praktikas seda, mida nad jutlustavad,» lausus Ülemkogu eesistuja.

Euroopas on tekitanud muret USA presidendi Donald Trumpi avalik toetus Suurbritannia lahkulöömisele euroliidust ning mõnede Ühendriikide uue valitsuse liikmete märkused ühenduse võimaliku lagunemise kohta.

Tuski sõnul olid tal Pence`iga avatud ja otsekohesed kõnelused, mille eesmärgiks oli maandada Trumpi avaldustest lähtunud muresid.

«Kuulsin sõnu, mis on tuleviku seisukohast paljulubavad – sõnu, mis selgitavad palju Washingtoni uuest lähenemisest,» lausus eurooplane.

Tuski sõnul on jutud Lääne surmast tugevasti liialdatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles