Austraalia kool lubab moslemitel keelduda käepigistamisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: jegor Alejev/TASS/Scanpix

Austraalias asuv kool kehtestas korra, mis lubab meessoost islamiusulistel õpilastel keelduda soovi korral käte pigistamisest naisterahvastega.

Sydneys asuva Georges Riveri kolledži Hurstville`i poisteosakonna direktorid avaldasid, et mõned õpilased võivad keelduda usu nimel tervituste käigus tehtavast rituaalist. Selle asemel võisid oma auhindu vastu võtma tulnud poisid tänutäheks ristata käed oma rinnale.

Väidetavalt on uuendus mõeldud reaktsioonina islami õpetussõnale, mis kõlab: «Parem, kui sind pussitatakse raudnõelaga pähe, kui surud kätt naisel, keda pole sulle lubatud.»

Kohalik haridusamet teatas, et otsusele jõuti pärast konsultatsioone koolipersonali, õpilaste ja nende vanemate vahel. Samas olevat säärane tähttäheline usutõlgendus haruldane.

Näiteks surub naistega käsi Austraalia suurmufti Ibrahim Abu Mohammed, sama tegi ka tema eelkäija. Endine Victoria Islaminõukogu sekretär Kuranda Seyit ütles, et õpetussõna ei tohiks koolikontekstis kehtida.

«Õpilased peaksid saama õpetaja või direktoriga kätt suruda – või tervitada kooli saabunud külalisi,» lausus ta. «Mõned inimesed võtavad seda liiga tõsiselt.» 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles