Tõendid viitavad Vene eriteenistustele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montenegro opositsioonipoliitikud Andrija Mandić (paremal) ja Milan Knežević (vasakul), keda prokuratuur kahtlustab seotuses vandenõuga kukutada valitsus.
Montenegro opositsioonipoliitikud Andrija Mandić (paremal) ja Milan Knežević (vasakul), keda prokuratuur kahtlustab seotuses vandenõuga kukutada valitsus. Foto: SAVO PRELEVIC/AFP/Scanpix

«Vanad harjumused on visad kaduma,» nentis teabeamet oma hiljutises julgeolekuülevaates, viidates Venemaa sekkumisele Ühendriikide presidendivalimistesse ja riigipöördekatse mahitamisele Montenegros.

«Riigipöördekatse eest vahi alla võetud Serbia kodanikud on tunnistanud oma sidemeid Vene eriteenistustega,» lisatakse trükises, «faktidega on tõestatud, et tegevust Montenegros toetati Venemaalt, kuid riigipöördekatse elluviimise eest vastutasid suures osas inimesed ja organisatsioonid Serbias ja Montenegros.»

Seda, mis mullu selles 600 000 elanikuga Balkani riigis täpselt juhtus, uurib Montenegro eriprokurör Milivoje Katnić, kes on lubanud esitada süüdistuse aprillis. Üleeile teatas Katnić, et oktoobrikuiste üldvalimiste ajaks kavandatud riigipöördekatsega olid seotud Venemaa riiklikud asutused. Konkreetselt ta ühelegi asutusele ei viidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles