Pence õigustas Trumpi süüdistusi meedia suunal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Pence.
Mike Pence. Foto: Xinhua/Sipa/Scanpix

Ameerika Ühendriikide asepresident Mike Pence avaldas toetust riigipea Donald Trumpi väidetele, mille järgi kohtleb meedia tema ja tema meeskonna tegemisi ebaausalt. 

Pence rõhutas Brüsselis NATO peakorteris peetud pressikonverentsil, et nii tema kui Trump toetavad vaba ja iseseisvat ajakirjandust. Vaid mõned päevad varem oli Trump nimetanud meediat Ameerika rahva vaenlaseks.

«Kuid võite oodata, et nii president kui me kõik võtame meedia vahele, kui nad üritavad nurki lõigata ja faktidega vabalt ringi käia,» kõneles Pence.

«Tõsi on ka see, et president Trumpi näol on meil keegi, kellel on ainukordne võime rääkida otse Ameerika rahvaga. Ning kui meedia paneb mööda, siis ma luban teile – president Trump viib selle asja otse Ameerika rahvani, et asi korda õiendada.»

NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi kõrval rääkinud Pence rõhutas samas, et hoolimata Trumpi korduvast kriitikast ühenduse suunal on Ühendriigid liidule endiselt täielikult pühendunud.

Siiski mainis ta, et paljud riigid ei maksa ühiskassasse endiselt nõutud kahte protsenti sisemajanduse kogutoodangust ning et Washingtoni peremees ootab selles osas reaalset edasiminekut. «Kui teil pole mingit plaani, siis tehke see. Aeg on tegude, mitte sõnade jaoks,» lausus Pence. «Ameerika rahva kannatlikkus ei kesta igavesti.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles