Allikas: Vene presidendivalimised toimuvad õigeaegselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aleksander Zemliatšenko/AP/Scanpix

Venemaa järgmised presidendivalimised toimuvad korraliselt 2018. aasta 11. märtsil ning võimud ei kaalu ennetähtaegsete presidendivalimiste korraldamist, lausus täna allikas Kremlist.

«Kõik spekulatsioonid ennetähtaegsetest presidendivalimistest on täiesti alusetud,» lausus allikas. Meedias aeg-ajalt levivad väited valimiste toimumisest ennetähtaegselt on pelgalt kuulujutud, lisas ta.

Kuupäeva varasemaks tõstmine demonstreeriks tema sõnul võimude nõrkust.

Allika sõnul teatakse valimiste toimumisest ametlikult perioodil 30. november kuni 9. detsember. Seaduse alusel tuleb valimised välja kuulutada kuni sada, kuid mitte vähem kui 90 päeva enne valimiskuupäeva. Seejärel algab kandidaatide ametlik registreerimine.

Vene president Vladimir Putin, kes saab uuesti kandideerida, ütles mullu detsembris lehele Wall Street Journal, et valimiste toimumine ennetähtaegselt on võimalik, kuid seda pole vaja teha.

Presidendi ametiaeg kestab kuus aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles