Leedu presidendi nõunik: USA hajutas Euroopa julgeolekumured

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid, Leedu president Dalia Grybauskaite, USA asepresident Mike Pence ja Läti president Raimonds Vejonis.
Eesti president Kersti Kaljulaid, Leedu president Dalia Grybauskaite, USA asepresident Mike Pence ja Läti president Raimonds Vejonis. Foto: Michael Dalder / Reuters / Scanpix

Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė nõunik ütles teisipäeval, et USA administratsiooni kõrged ametnikud hajutasid eelmisel nädalal Müncheni julgeolekukonverentsil Euroopa riikide mure edasise panuse pärast NATOs.

«Ma usun, et Ameerika ametnike väga selge avaldus nende kohustuste kohta hajutas Euroopa kahtlused,» ütles presidendi välispoliitikanõunik Martynas Lukoševičius raadiojaamale Žinių radijas. «Ma arvan, et nüüd on vähem neid küsimusi, mis mõnel olid - kas õigustatult või mitte.»

USA asepresident Mike Pence ning välis- ja kaitseminister tegid eelmisel nädalal visiidi Euroopasse, kus kinnitati, et Ühendriikide uus administratsioon peab president Donald Trumpi ärevust tekitanud kampaaniaavaldustest hoolimata kinni endale NATOs võetud kohustustest.

Samas väljendas USA asepresident lootust, et teisedki NATO liikmed suurendavad juba sel aastal kaitsekulutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles