Brexiti-minister loodab heldet lepet ELiga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Secretary of State for Exiting the European Union (Brexit Minister) David Davis is pictured during a press conference after a meeting with Lithuanian Prime Minister in Vilnius on February 21, 2017. / AFP PHOTO / Petras Malukas
British Secretary of State for Exiting the European Union (Brexit Minister) David Davis is pictured during a press conference after a meeting with Lithuanian Prime Minister in Vilnius on February 21, 2017. / AFP PHOTO / Petras Malukas Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Leedut väisav Suurbritannia Brexiti-minister David Davis, kes vastutab EList lahkumise üle peetavate läbirääkimiste eest, ütles täna, et loodab heldele kokkuleppele Suurbritannias elavate ELi kodanike õiguste osas.

«Me tahaksime näha heldet lepet, kui rääkida nende õigusest jääda ja suhtumist nendesse, nagu me tahaksime näha ka heldet kokkulepet Suurbritannia alamate suhtes EL-is,» ütles Davis ajakirjanikele pärast kohtumist Leedu peaministri Saulius Skvernelisega.

Davise sõnutsi püüti arutada välimaalaste õigusi pärast Brexitit ka varem, kuid mõne EL-i riigi esindajad ei soovinud seda teha, kuna Suurbritannia ei ole Brexitit veel ametlikult algatanud. Seda kavatsetakse teha märtsi lõpus.

Davis märkis, et see küsimus tuleb läbirääkimiste alates kiiresti lahendada, et inimesed ei muretseks oma tuleviku pärast. «Taotleme kõigi jaoks soodsat tulemust,» lubas ta.

Leedu välisministeeriumi andmetel elab Suurbritannias 200 000 leedulast. Arvatakse, et ELis elab ja töötab praegu vähemalt 1,2 miljonit Suurbritannia kodanikku.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles