Trump: antisemiitlikud ähvardused on õudsed ja valusad (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump pärast muuseumituuri.
Donald Trump pärast muuseumituuri. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

USA president Donald Trump mõistis hukka juudikeskuste vastu tehtud pommiähvardused, nimetades neid õudseteks ja valusateks.

«See ringkäik oli oluline meeldetuletus, miks meil tuleb võidelda kitsarinnalisuse, ebatolerantsuse ja viha vastu kõigis selle koledates vormides,» ütles Trump pärast afroameerika ajaloo- ja kultuurikeskuse muuseumi külastust Washingtonis.

«Antisemiitlikud ohud meie juudi kogukonna ja keskuste vastu on õudsed ja valusad - väga masendavad meeldetuletused töö kohta, mida tuleb teha viha, eelarvamuse ja kurjuse väljajuurimisel,» lausus Trump.

USAs tehti eile üle riigi pommiähvardus 11 juudi kogukonnakeskuse vastu, teatas ühendus Juudi Kogukonnakeskuste Assotsiatsioon (JCC). Tegemist on taoliste ähvarduste viimase lainega pärast Trumpi saamist presidendiks 20. jaanuaril.

Sel korral tehti pommiähvardused 11 erinevale keskusele. Trumpi ametissevannutamise-järgsel perioodil on nüüdseks taolisi ähvardusi registreeritud 69. Ühendriikides on neid toimunud 27 osariigis ja ühes Kanada provintsis, selgus JCC andmeist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles