Ümberpaigutatud pagulastest on Lätti jäänud viis inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asüülitaotlejate vastuvõtukeskus Muceniekis.
Asüülitaotlejate vastuvõtukeskus Muceniekis. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Euroopa Liidu pagulaste ümberpaigutamise programmi raames Lätti saabunud pagulased lahkuvad sealt endiselt, teatas täna teleusutluses vabaühenduse Patvērums Droša Māja juht Sandra Zalcmane.

Zalcmane sõnul on seni vastu võetud mitmekümnest pagulasest tänaseks Lätti jäänud ainult viis – üks perekond ja veel kaks inimest, kellest üks sõidab samuti varsti minema.

Zalcmane on veendunud, et pagulastele tuleb anda lõimumiseks ja kohaliku süsteemi mõistmiseks rohkem aega. Praegu veedavad nad Lätis kolm kuud, saavad dokumendid ja lahkuvad.

Mõjutavad nii kliima – külmaga harjumatud lõunamaalased jäävad kiiresti haigeks – kui ka Läti rahalised võimalused. Zalcmane sõnul ootavad saabunud Lätilt rohkem, kui Läti anda suudab.

8. veebruari seisuga on Itaaliast ja Kreekast Balti riikidesse ümber paigutatud 513 varjupaigataotlejat kavandatud 1481-st.

Itaaliast ei ole Eesti ja Leedu veel pagulasi vastu võtnud, Lätti on sealt tulnud üheksa inimest.

Kreekast on Leetu tulnud 229, Eestisse 87 ja Lätti 188 inimest. Läti kohustus Kreekast vastu võtma 295, Leedu 420 ja Eesti 204 varjupaigataotlejat. Itaaliast kohustus Läti vastu võtma 186, Leedu 251 ja Eesti 125 inimest.

Läti nõustus kokkuleppe järgi kahe aasta jooksul vastu võtma kokku 531 inimest: 295 Kreekast, 186 Itaaliast ja 50 Türgist.

Leetu on kõigist ümberpaigutatutest otsustanud jääda 17 inimest, Eestist pole lahkunud ükski ümberpaigutatu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles