Itaalia võrdõigusvolinik astus geiklubide rahastamisskandaali tõttu tagasi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia diskrimineerimisvastase ameti (UNAR) endine juht Francesco Spano.
Itaalia diskrimineerimisvastase ameti (UNAR) endine juht Francesco Spano. Foto: Le Iene

Itaalia diskrimineerimisvastase ameti (UNAR) juht Francesco Spano astus eile tagasi, sest väidetavalt oli ta eraldanud mitmekesisuse edendamiseks mõeldud projektirahad kolmele geiklubile, mis pakkusid ka seksiteenuseid, vahendab Reuters.

Riigirahade väärkasutuse avastas Itaalia uuriva ajakirjanduse telemagasini «Hüäänid» («Le Iene») ajakirjanik, kes rahastust saanud «kultuurikeskusi» külastas. Nimelt pakuti talle kõigis nendes asutustes võimalust kasutada tasu eest meesprostituudi teenuseid, lisaks oli klubides olemas ka nö pime ruum, kus külastajad oma ihasid rahuldada said.

Spano selgitas eile väljaandele Corriere della Sera, et kuigi 55 000 euro suurune toetussumma klubi kohta oli tõepoolest möödunud aastal Itaalia riiklikule seksuaalse diskrimineerimise vastasele ühingule ANDDOS eraldatud, ei olnud see summa veel neile välja makstud. Ühingule eraldatud raha eesmärk oli toetada homofoobiliste rünnakute ohvrite jaoks loodavate tugikeskuste rajamist. Kohaliku väljaande andmetel kuulub ANDDOSe omandusse sadu geiklubisid üle kogu Itaalia.

Itaalia valitsuse sõnul jätkab UNAR oma tööd, kuid opositsioonipoliitikud on häälekalt nõudnud, et valituses selgitaks juhtumi valguses oma rahastuspoliitikat.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles