Uuring: toetus Hollandi liberaalidele ja paremäärmuslastele on võrdne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders.
Geert Wilders. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Toetus Hollandi peaministri Mark Rutte juhitud Vabaduse ja Demokraatia Rahvaparteile (VVD) ja Geert Wildersi juhitud Vabadusparteile (PVV) on sisuliselt võrdne, selgus kolm nädalat enne Hollandi üldvalimisi täna avaldatud küsitlusest.

Hollandi peaminister Mark Rutte. FOTO:
Hollandi peaminister Mark Rutte. FOTO: Foto: ERIC VIDAL/REUTERS/Scanpix

Kui valimised toimuksid praegu, siis koguks PVV Hollandi 150-liikmelises parlamendis 24-28 saadikukohta. VVD saaks 23-27 saadikukohta, selgus ettevõtte Peilingwijzer uuringust.

Protsentides koguks VVD hetkel 15,2-16,9 protsenti ja PVV 15,8-17,6 protsenti häältest.

Hollandi üldvalimised toimuvad 15. märtsil.

Uuringu järgi on VVD toetus püsinud viimastel nädalatel samana, kuid PVV on kuu aja jooksul kaotanud vähemalt kolm saadikukohta.

Rutte on keeldunud koostööst Wildersiga pärast paremäärmuslaste liidri kommentaare 2014. aastal Hollandis elavate marokolaste kohta.

Wilders oli oma poolehoidjatelt küsinud, kas nad tahaksid oma linnas või Hollandis näha rohkem või vähem marokolasi. Rahvahulk skandeeris vastuseks: «Vähem! Vähem!» Naeratav Wilders vastas: «Me korraldame selle ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles