Politsei võttis Le Peni abilised vahi alla (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse politsei võttis uurimise ajaks vahi alla paremäärmusliku Rahvusrinde juhi ja presidendikandidaadi Marine le Peni ihukaitsja ning isikliku assistendi. 

Uurijad kuulasid ihukaitsjat Thierry Légier`i ja assistent Catherine Grise`i üle Pariisi eeslinnas Nanterre`is, kus asub ka erakonna peakorter. Euroopa Parlament süüdistab Le Pen`i selles, et maksis neile parlamenditöö jaoks mõeldud rahasid ajal, kui abilised viibisid hoopis mujal.

Le Pen on süüdistusi korduvalt eitanud ja kirjeldanud neid kui poliitilist rünnakut tema vastu. «Prantsuse rahvas teeb hästi vahet ehtsatel juhtumitel ja poliitilistel intriigidel,» lausus ta täna ajakirjanikele. Üleeile korraldas politsei Rahvusrinde peakorterile juba teist korda haarangu.

Süüdistustest hoolimata saadab Le Peni arvamusküsitluste järgi menu. 23. aprillil peetavate presidendivalimiste esimesest voorust väljuks ta võitjana, kuid 7. mai lõppvoorus prognooside järgi ta triumfiks vajalikku üle 50-protsendist toetust ei koguks. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles